parallax background

Prečo náš pastovaný med?

Ovocný CHEESECAKE s agátovým medom
21. októbra 2018
čokoládové arašidové maslo
Roláda s arašidovým maslom pre lenivých
21. júna 2019
 

Krémový med, tiež známy ako šľahaný med alebo pastovaný med, sa odlišuje od tekutého medu s jeho roztierateľnou, hladkou a maslovou konzistenciou.

Mnoho ľudí si myslí, že krémový med je špeciálny druh medu zozbieraného v krémovej forme bez toho, aby si uvedomili, že jeho najoriginálnejšia forma je skutočne tekutá.

Náš krémový med vyrábame zmiešaním kryštalizovaného medu, tekutého medu a zvlákňovania zmesi. Čím dlhšie to robíme, tým je med krémovejší. Farba medu sa stáva svetlo ružovou. Zmes sa potom skladuje pri nízkej teplote, aby sa vytvorila pevná a krémová štruktúra. Do našich krémových ochutených medov nedávame žiadne emulgátory na zahustenie. Zatiaľ čo proces výroby krémového medu nie je bežne známy medzi spotrebiteľmi, skutočnosť, že náš krémový med si skutočne nachádza našich zákazníkov, ktorý vedia oceniť chuť a kvalitu medu. Rovnako ako nákup kvalitných potravín, aj výber a príprava medu je pre nás tou najdôležitejšou úlohou pri tvorbe nových produktov.

Takže, prečo náš krémový ochutený med?

V krémovom mede sú zachované všetky hodnotné látky, ľahko sa roztierajú na pečivo a na rozdiel od tekutého medu pri naberaní nestekajú. Naše ochutené medy si svoju krémovú konzistenciu uchovávajú navždy, takže sa Vám nestane, že by Vám med zhustol do pevnej konzistencie.

Med so zázvorom:

Zázvor je už po stáročia známy a využívaný pre svoje liečivé účinky, resp. pre obsah výnimočných látok ako gingerol (štipľavá látka), antibiotické látky, éterické oleje, vitamíny a minerály

Med so škoricou:

Škorica je sama o sebe zdravá a výživná korenina pre celý organizmus. Med so škoricou je vhodný ako prevencia proti chrípke, podporuje trávenie, metabolizmus, vylučovanie, prečisťovanie a upokojuje aj nervy.

Med s pistáciami:

Oriešky pistácie obsahujú dôležité látky, ktoré udržiavajú telo v dobrej kondícii. Aj napriek vysokej energetickej hodnote, ktorú všetky orechy majú, sú oriešky pistácie – povolené pri chudnutí, ale všetko s mierou…

Med s kakaom:

V kakau nájdete vysoký podiel horčíka, ale aj draslík, vápnik, železo, rozpustnú i nerozpustnú vlákninu. Kakao je známe aj vysokým obsahom antioxidantov. Z nich sú pozoruhodné najmä polyfenoly, ktoré zlepšujú najmä zdravie srdca.

Med s mandľami:

Mandle sa právom nazývajú kráľovnou orechov, pretože obsahujú najvyšší podiel cenných živín spomedzi všetkých orechov. Pravidelnou konzumáciou mandlí, viete hravo predísť cukrovke druhého typu, obezite a môžete sa preventívne chrániť aj od kardiovaskulárnych ochorení.

Snažíme sa všetko podriadiť heslu: „Kvalitný med vyrábajú včely v prírode“.

Krémový med, tiež známy ako šľahaný med alebo pastovaný med, sa odlišuje od tekutého medu s jeho roztierateľnou, hladkou a maslovou konzistenciou.

Mnoho ľudí si myslí, že pastovaný med je špeciálny druh medu zozbieraného v krémovej forme bez toho, aby si uvedomili, že jeho najoriginálnejšia forma je skutočne tekutá.

Náš pastovaný med vyrábame zmiešaním kryštalizovaného medu, tekutého medu a zvlákňovania zmesi. Čím dlhšie to robíme, tým je med krémovejší. Farba medu sa stáva svetlo ružovou. Zmes sa potom skladuje pri nízkej teplote, aby sa vytvorila pevná a krémová štruktúra.

Do našich pastovaných ochutených medov nedávame žiadne emulgátory na zahustenie. Zatiaľ čo proces výroby pastovaného medu nie je bežne známy medzi spotrebiteľmi, skutočnosť, že náš krémový med si skutočne nachádza našich zákazníkov, ktorý vedia oceniť chuť a kvalitu medu. Rovnako ako nákup kvalitných potravín, aj výber a príprava medu je pre nás tou najdôležitejšou úlohou pri tvorbe nových produktov.

Prečo si vybrať náš pastovaný med.

V pastovanom mede sú zachované všetky hodnotné látky, ľahko sa roztierajú na pečivo a na rozdiel od tekutého medu pri naberaní nestekajú. Naše ochutené medy si svoju krémovú konzistenciu uchovávajú navždy, takže sa Vám nestane, že by Vám med zhustol do pevnej konzistencie.

Med so zázvorom

Zázvor je už po stáročia známy a využívaný pre svoje liečivé účinky, resp. pre obsah výnimočných látok ako gingerol (štipľavá látka), antibiotické látky, éterické oleje, vitamíny a minerály

Med so škoricou

Škorica je sama o sebe zdravá a výživná korenina pre celý organizmus. Med so škoricou je vhodný ako prevencia proti chrípke, podporuje trávenie, metabolizmus, vylučovanie, prečisťovanie a upokojuje aj nervy.


Med s pistáciami

Oriešky pistácie obsahujú dôležité látky, ktoré udržiavajú telo v dobrej kondícii. Aj napriek vysokej energetickej hodnote, ktorú všetky orechy majú, sú oriešky pistácie – povolené pri chudnutí, ale všetko s mierou…

Med s kakaom

V kakau nájdete vysoký podiel horčíka, ale aj draslík, vápnik, železo, rozpustnú i nerozpustnú vlákninu. Kakao je známe aj vysokým obsahom antioxidantov. Z nich sú pozoruhodné najmä polyfenoly, ktoré zlepšujú najmä zdravie srdca.

Snažíme sa všetko podriadiť heslu: „Kvalitný med vyrábajú včely v prírode“.