parallax background

Palacinky plnené ricottou a med so škoricou

Grilované broskyne a med so škoricou
21. októbra 2018
Bagetka s kozím syrom a kvetový med
21. októbra 2018
 

Palacinky sa dajú robiť na milión spôsobov - na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme.... :) Palacinky, ktoré si teraz pripravíme sú naozaj jemné, nadýchané, chutné, nelepia sa a obsahujú náš med so škoricou.

Ingrediencie na palacinky:

- 500 ml mlieko
- 10 PL múka hladká
- 2 ks celé vajcia
- 1 ks bal. cukor vanilkový
- štipka soli

Ingrediencie na plnku:

- 250 g syr Ricotta
- 1 BIO citrón
- med so škoricou
- sezónne ovocie

palacinky

Postup palacinky:

Všetky suroviny si dáme do jednej misky. Keď už máme všetky suroviny v miske, cesto vymiešame ...a necháme aspoň 15-20 minút odpočívať (niekto možno cesto mieša ručne, ale s mixérom to je rýchle a dobre :) ) Cesto nám postálo 20 minút, skontrolujeme či má správnu hustotu a môžeme sa pustiť do pečenia :) Vymastíme si panvicu s olejom, úplne jemnučko nie veľa oleja a poriadne rozohrejeme panvicu a môžeme piecť.

Postup plnka do palaciniek:

Do ricotty si nastrúhame kôru z citróna, pridáme šťavu z ½ citróna a 1 PL med so škoricou. Dobre premiešame a naplníme palacinky. Pridáme ovocie, ktoré taktiež premiešane s medom so škoricou.

Touto neobyčajne chutnou plnkou si naplníme naše upečené palacinky.

Dobrú chuť !!!