parallax background

Limetkové pokušenie s pistáciovým medom

Rozmarínova limonáda so zázvorovým medom
21. októbra 2018
Čerešňová bublanina s mandľovým medom
21. októbra 2018
 

Limetkové pokušenie s plnkou s pistáciovým medom je výborným dezertom pre návštevy, ale aj dobrým snackom, ktorý Vás počká v chladničke, keď sa vrátite vyšťavený z práce.

Ingrediencie:

- 300 g maslových sušienok
- 1 PL kvalitného holandského kakaa
- 50 g mäkkého masla
- 50 g kvalitnej horkej čokolády
- 1 konzervu kondenzovaného mlieka (najlepšie studeného)
- 4 BIO limetky (budeme potrebovať šťavu aj kôru)
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 2 PL pistáciového medu
- 1 forma s odnímateľným dnom

limetkové pokušenie

Postup:

Sušienky, kakao, maslo a kúsky čokolády vložíme do mixéra a rozmixujeme na pieskovú zmes. Zmes presypeme do formy na dno a po okrajoch formy dôkladne zatlačíme. Formu s cestom si zatiaľ odložíme do chladničky a pripravíme si plnku. Do misky nalejeme kondenzované mlieko, primiešame2 PL pistáciového medunastrúhanú kôru z limetiek, pričom si trochu kôry odložíme na ozdobenie. Pridáme šťavu z limetiek a premiešame. Do misky s mliekom nalejeme hustú šľahačkovú smotanu a plnku poriadne vyšľaháme ponorným mixérom do zhustnutia. Prelejeme ju do formy s cestom a dáme zachladiť minimálne na 4 hodiny do chladničky, najlepšie na celú noc. Na záver ešte môžeme nastrúhať kúsok horkej čokolády. Pred podávaním vyberieme koláč z formy

Prajeme dobrú chuť.