parallax background

Jemné sušienky s medom

Čerešňová bublanina s mandľovým medom
21. októbra 2018
Medovo – limetková perlivá limonáda
21. októbra 2018
 

Jemné chrumkavé sušienky ktoré si môžete pripraviť ako bezlepkové s pomocou pohánkovej múky alebo si pripravte originálne grahamové sušienky s grahamovou múkou. Potrebujete k tomu med, zopár surovín a skvelé a zdravé sušienky do práce, na výlety alebo len ku káve máte hotové, a to bez zbytočne vysokého obsahu cukru a tuku.

Ingrediencie (na 20ks):

- 1 hrnček pohánkovej (alebo grahamovej) múky
- 3 PL medu so škoricou
- 2 PL kokosového oleja
- 2 PL vody
- štipka morskej soli

jemné sušienky

Postup:

V miske si zmiešame múku so štipkou morskej soli. Primiešame med so škoricou, roztopený kokosový olej, 2 lyžice vody a cesto poriadne zamiešame. Hotové cesto položíme medzi 2 hárky papiera na pečenie a natenko ho rozvaľkáme. Po rozvaľkaní odstránime vrchný papier a pomocou formy v tvare kruhu alebo pohárom vykrojíme sušienky. Prebytočné cesto odstránime ( môžeme ho následne týmto spôsobom spracovať a doplniť na plech s papierom). Pripravené sušienky spolu so spodnou vrstvou papiera presunieme na plech. Sušienky môžeme zvrchu prepichnúť vidličkou.

Pečieme ich 23-25 minút na 175 stupňoch do zlatista. Po dopečení ich necháme poriadne vychladnúť.

Dobrú chuť.