parallax background

Čerešňová bublanina s mandľovým medom

Limetkové pokušenie s pistáciovým medom
21. októbra 2018
Jemné sušienky s medom
21. októbra 2018
 

Bublanina, nesmrteľný dezert, ktorý je obľúbený hádam v každej domácnosti. Niet sa čomu diviť, bublanina je jednoduchá na prípravu a môžete ju vždy upraviť podľa vašej chuti a fantázie. My sme si pre Vás pripravili čerešňovú s krémovým medom s mandľami. Samozrejme do bublaniny môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie.

Ingrediencie:

- 2 hr. Polohrubej múky obyč. (špaldová)
- 1 hr. Trstinového cukru
- 1 ½ hr. Mlieka
- 1 dcl Oleja
- 1 Vajce
- 1 Zlatý klas
- 1 Prášok do pečiva
- 1 Vanilínový cukor
- čerešne bez kôstky ( akékoľvek sezónne ovocie )
- 1 PL Mandľový med

čerešňová bublanina

Postup:

Čerešne zmiešame s mandľovým medom a necháme chvíľu postáť.

Kým nám odpočívajú čerešne s medom pripravíme si cesto. Zmiešame všetky suché ingrediencie a mokré ingrediencie samostatne a následne zmiešame všetko dohromady. Po dôkladnom premiešaní všetkých surovín nám vznikne jemné cesto, ktoré vylejeme do vymastenej formy. Na vyliate cesto poukladáme čerešne ochutené mandľovým medom. Pečieme na 200 C cca 15 minút.

Po upečení, necháme trochu vychladnúť, posypeme ešte lúpanými mandľami a práškovým cukrom.

Dobrú chuť